Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de gebruikerservaring te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk onze Privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

De voordelen van een Webflow website (vs WordPress)

Websites
Branding
Starters
4/4/2022
3 min
Webflow versus wordpress

De meeste mensen denken bij het maken van een website al snel aan WordPress. Maar wist je dat er een beter alternatief is? Bij Foxxi zijn we fan van Webflow en we vertellen je graag waarom!


Meest gebruiksvriendelijk website platform

Met Webflow kun jij als beheerder en gebruiker gemakkelijk zelf pagina’s en blogs aanpassen, toevoegen en verwijderen. Waar je bij WordPress veel plugins moet downloaden en al snel tegen de beperkingen van een template aanloopt, krijg je bij Webflow alle vrijheid om te designen. Geloof ons; er is geen gebruiksvriendelijker website platform.


Webflow editor


Met Webflow pas je teksten en afbeeldingen aan op de pagina zelf. Zo hoef je dus niet meer in een dashboard te werken, maar zie je direct op de pagina wat je aanpast en hoe het eruit ziet.

Lagere development kosten

Door de hoge gebruiksvriendelijkheid, kost het minder tijd om in Webflow een complexe website te bouwen. Dit scheelt veel tijd en daarmee ontwikkelkosten. Dus kies je voor hetzelfde geld voor een mooiere en complexere site via Webflow? Of voor een minder unieke site via Wordpress? Easy peasy toch ;-)

Sneller dan het licht

Sneller dan het licht is misschien een beetje overdreven, maar met Webflow heb je wel een super snelle World Class hosting. Met servers over de hele wereld is jouw website overal even snel. Klanten in China of Down Under? No problemo.

Daarnaast zorgt Webflow voor schonere webcodes. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het zorgt ervoor dat je website sneller is. En hoe sneller, hoe fijner de websitebeleving voor je bezoekers en hoe beter je SEO-ranking in Google.

SEO-vriendelijke website (leuk voor Google ;-)

De keuze voor een website platform hangt af van een aantal dingen. Zo moet het gebruiksvriendelijk zijn, maar ook mooi, snel en veilig. Maar wist je dat je met de keuze voor een platform ook rekening kunt houden met SEO-vriendelijkheid? Dit betekent dat je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines als Google.

Webflow is een SEO-vriendelijk platform. Dit komt omdat het niet gebouwd is op basis van allerlei ingewikkelde html-codes of standaard templates. Kies je toch voor Wordpress, dan heb je een plug-in nodig voor SEO. Daar hangt een prijskaartje aan en bovendien maken plug-ins je website minder snel.

Geen plug-in en thema updates

We zeiden het net al even, maar plug-ins maken je website er niet sneller op. En als je iets wil, dan is het een super snelle website. Het voordeel is dat Webflow alles bevat wat je nodig hebt voor een goede website. Je hoeft dus geen extra plug-ins te downloaden of thema updates te installeren. Chill!

Pixel Perfect

In Webflow kan je precies de website bouwen zoals je deze voor ogen hebt. Geen compromissen met beperkingen van een thema of template en geen updates meer!

Een dynamische website

Webflow biedt veel verschillende tools aan om dynamische elementen toe te voegen aan je website. Zo heb jij een levendige site met interactieve animaties. Laat je website tot leven komen met Webflow.

Gratis SSL-certificaat

Van certificaten worden we blij. En van gratis gaat ons hart nog sneller kloppen. Bij jouw Webflow website krijg je een gratis SSL-certificaat. Die heb je nodig om data veilig over het internet te versturen. Zonder SSL-certificaat kan jouw data makkelijker in verkeerde handen vallen.

Een veilig systeem

Een aantrekkelijke en snelle website is een must, maar een goede beveiliging is wel zo fijn. Webflow heeft een steengoed beveiligingssysteem (ja, beter dan WordPress). Aangezien WordPress met een open source CMS werkt dat regelmatig om updates vraagt, ben je beter en makkelijker beveiligd met Webflow.

Hebben we je overtuigd? Mooi! Ben je nog niet helemaal overtuigd en zit je met wat vragen? Ook mooi! Laten we dan eens een kop koffie drinken en jouw vragen beantwoorden.

Klik voor meer ‘categorie’ blogs