Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de gebruikerservaring te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing. Bekijk onze Privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.

Startende ondernemer? 7 tips om een nieuwe huisstijl te maken

Websites
Branding
Starters
4/4/2022
3 min
Starter met blanco visitekaartje

Tip 1: Bedenk wat je wilt uitstralen als bedrijf

Ben je al begonnen met de juiste kleuren bepalen en een logo ontwerpen? Zet dan even een paar stappen terug. Een nieuwe huisstijl maken start bij de kern van je bedrijf. Waar staat jouw onderneming voor en wat wil je uitstralen? Heb je moeite met het bepalen van je identiteit? Denk na waarom je bent begonnen met je bedrijf. Wat waren jouw drijfveren om van je passie je onderneming te maken? Je kunt ook eens kijken welke van deze archetypen het beste bij jou past.

Bron: fluxbranding.com

  

Tip 2: Breng je doelgroep in kaart

Als het goed is weet je nu wat jouw merkidentiteit is. Nu kun je nadenken over jouw doelgroep. Want hoewel de huisstijl een vertaling is van je merkidentiteit, is het ook van belang dat jouw potentiële klant zich aangesproken voelt. Richt jij je op de B2B markt en wil je professionaliteit uitstralen? Probeer dan weg te blijven van schreeuwerige kleuren en elementen. Spreek jij een jongere doelgroep aan? Ga dan voor fellere kleuren en snelle vormen.

 

Tip 3: Huisstijl is meer dan een logo

Je wil een nieuwe huisstijl implementeren en bent daarom op zoek naar een nieuw logo. Natuurlijk is een sterk logo super belangrijk als je een nieuwe stijl ontwikkelt. Maar branding is veel meer dan een logo. Het gaat om het totaalplaatje dat je uitstraalt. 

Denk ook eens aan:

  • Lettertypes
  • Kleuren
  • Vormen
  • Visuals
  • Social media templates
  • Tone of voice
  • Fotografie richtlijnen

Tip 4: Uitbesteden is soms beter

Als startende ondernemer is het eng om dingen uit te besteden. Het kost geld en je neemt een risico. Toch is het slim om uit te besteden waar je zelf minder goed in bent. Je krijgt je investering dubbel en dwars terug. Hoezo? Omdat je het meteen goed doet en jij je tijd kunt besteden aan jouw vak. 


Tip 5: Laat je huisstijl overal terugkomen

Heb je al nagedacht waar je jouw huisstijl overal in terug laat komen? De meest voor de hand liggende uitingen zijn je website en logo. Maar heb je al eens gedacht aan social media templates, whitepapers, visitekaartjes, banners, advertenties of eventueel je winkelinrichting? Misschien is dit nog wat te ver in de toekomst, maar wat dacht je van een bedrijfsauto, beursstand of personeelskleding? Door je huisstijl bij elke uiting toe te passen, versterk je de boodschap en het imago van je bedrijf.

Tip 6: Lanceren maar!

Feest! Je huisstijl staat als een huis en is klaar voor de lancering. We weten hoe moeilijk het is als je een nieuw logo klaar hebt staan en je moet wachten tot de rest van de ontwerpen er is. Toch werkt het in één keer implementeren het beste. Je kan een aankondiging doen op social media of via een blogpost op je website. Show een aantal uitingen van de nieuwe huisstijl. Time to shine :-)

 

 

Tip 7: Blijf je huisstijl ontwikkelen

Het is onwijs belangrijk om je huisstijl te blijven ontwikkelen. Zeker na de lancering van je huisstijl is het handig om na een paar maanden te kijken of alles werkt. Komt je boodschap goed over? Krijg je positieve reacties binnen? Blijf jezelf deze vragen stellen en pas je huisstijl hierop aan. Finetunen en aanpassen aan je doelgroep is altijd goed.


Hopelijk kun jij met deze tips jouw nieuwe huisstijl maken. Heb je toch hulp nodig? We drinken graag een kop koffie met je!

Klik voor meer ‘categorie’ blogs